Rugaciunea dovedita stiintific

martie 2, 2013 at 10:59 pm 2 comentarii

Fenomenele mistice” cum erau denumite pana de curand, au suport stiintific modificari date de ultimele cercetari in domeniu. Tot mai multi cercetatori din intreaga lume, s-au axat in ultimul timp pe experiente si cercetari specifice.
          Oamenii pot să se  vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg  au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul  „material” al acestui fenomen divin.
„O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri  Slezin, şeful Laboratorului de           Neuropsihofiziologi e al  Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg.            „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav  afectată aconştiinţei.”            Profesorul Slezin a  făcut ceva de necrezut – a  masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat  electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau  şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.             Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă  mamele lor, însiguranţă absolută. Pe masură ce  persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare,  activitatea creierului creşte şi acest ritm al  biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul  somnului profund sau al  rugăciunii, aşa după cum a  dovedit omul de ştiinţă.
Valeri Slezin a numit aceasta  stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi  a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.            Este un fapt cunoscut că  bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi    afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar  sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică. Slujbele bisericeşti  ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii.           Inginera  şi  electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la  Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus  peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile  sănătăţii  unor enoriaşi înainte şi după  slujbă. A rezultat căslujba în  biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei  sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze  chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la  Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au  arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a  instrumentului. În apropiereaBisericii Arhanghelului  Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea  radiaţiilor era normală.           Oamenii de ştiinţă din Petersburg au  confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, căapa  sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să  aibă, de  asemenea, proprietăţi  vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat  întotdeauna în cursul epidemiilor.             Ultrasunetele emise  de clopotele care bat, omoară viruşii de gripă, hepatită  şi tifos.             Proteinele viruşilor se  încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.  Malakovskaia.Semnul  crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară  microbii  patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu  numai înapa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri.Este chiar mai eficient decât  aparatele moderne de dezinfecţie cu  radiaţie magnetică.           Laboratorul  ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi  Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.              A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea  Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra  apei, atunci  concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de osută de  ori mai  mică. Radiaţia  electromagnetică dă rezultate mult inferioare. Astfel,  recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau  băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.         Apa sfinţită nu este  numai  purificată, ci ea îşi schimbă şi structura,  devine  inofensivă şipoate să vindece. Aceasta se  poate dovedi cu aparate speciale.          Spectrograful indică o densitate optică mai  mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles  sensul rugăciunilor şi l-ar  fi păstrat.          Aceasta  este cauza acestei puteri unice de a vindeca..          Singura  limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.         „Apa”, „distinge” nivelul de credinţă al  oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot  sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai  mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană  credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un  om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
         Tradus din rusă în engleză de Julia  Bulighina         Trad. Din engleză în română Cristina M.      „Pravda Ru”            De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să  măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice  actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin    experinţă, de 2000 de ani, dar „mecanismul” , fiind  divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.  Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral  şi spiritual a  rugăciunii Tatăl Nostru  şi a rugăciunii, în  general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în  programul12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon  (pentru familii afectate de alcoolism).           Oameni care  erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli  mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că  le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o  sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare,  continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se  abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi  psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele  Ortodox Melethios Weber, în cartea sa „Doisprezece Paşi  de Transformare” (Twelve Steps of Transformation) explică    bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive  şi asupra neortodocşilor, cu condiţiasă aibă  credinţă în  Dumnezeu.(N. T.)         Am deosebita rugăminte la  dumneavoastră, să multiplicaţi prezenta şi să o oferiţi cunoscuţilor şi chiar  necunoscuţilor.          Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in countinuare altora dragostea pe care o primesti. Fii multumit de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau, cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti.” (articol primit pe mail)
Reclame

Entry filed under: diverse.

Concluzii la o inventie pitagoreica

2 comentarii Add your own

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


martie 2013
L M M J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Rev. „Familia ortodoxa”

Categorii

Ciprian Mihail si Georgiana Diana

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Serafim Stefan

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Veronica Antonia

<Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Ilinca – Paulina

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Calendarul Ortodox


%d blogeri au apreciat asta: