contact

poza-mea2prcipriand@gmail.com

0743.805.413

Un mic C.V.

Nume: Dragomir

Prenume: Ciprian Mihail

Varsta: 35 ani

Starea civila: casatorit cu Georgiana Diana – 31 ani (fosta Radu) – din 08 iulie 2007;

Copii: trei, Serafim Stefan (6 ani), Veronica Antonia (4 ani) si Ilinca Paulina (3 ani)

Hirotonie: 24 februarie 2008 – diacon, 09 mai 2008 preot (misionar, pe seama Manastirii „Sf. Petru si Pavel” Ciocanu, com. Bughea de Jos, Arges).

Studii:

Primare: Scoala cu clasele I-VIII din Voineşti, Lereşti, Argeş (1986 – 1990); Învăţătoare: Dna Doina Moroe;

Gimnaziale: Scoala nr. 6 din cartierul Vişoi al oraşului Câmpulung Muscel (1990 – 1994); diriginte: Dna Prof. de Limba Franceză Emilia Ciobanu;

Liceale: Seminarul Teologic Ortodox „Justin Patriarhul” Campulung Muscel (1994 – 1999); diriginţi: Pr. Protoiereu Nicolae Eugen Matei şi Dna Prof. de  Limba Latină Aurora Maria Dina;

Universitare: Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” Sibiu, sectia Teologie Pastorala (1999 – 2003) (lucrarea de licenta alcatuita sub indrumarea Pr. Lect. Dr. Mihai Constantin Iosu cu titlul „Chipul patriatic al preotului duhovnic”);

Post-universitare: Master – idem, sectia Catehetica – Omiletica (sub indrumarea Pr. Prof. Dr. Sebastian Sebu, cu lucrarea „Opera Parintelui Profesor Dumitru Calugar”) (2003 – 2005);

Academice – in curs: Doctorat, idem, sectia Teologie Liturgica (sub indrumarea I.P.S. Sale Dr. Laurentiu Liviu Streza, mitropolitul Ardealului) (din 2006).

Alte activitati:

– fost membru al Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Sibiu (de la secretar la presedinte);

– co – realizator al paginii „Orizonturi spirituale” din cotidianul „Rondul de Sibiu”, impreuna cu Sanziana Dutescu (2001 – 2002);

– profesor suplinitor al Seminarului Teologic Ortodox „Justin Patriarhul” Campulung Muscel si al Colegiului National Pedagogic „Carol I” Campulung Muscel (http://www.carol.ro/) (pana in 2010)

– colaborator al revistei „Natura si Sanatate” (din 2013)

Acum:

preot paroh la Biserica Fundeni din Campulung Muscel, str. Muzeul Fundeni, nr. 17, www.bisericafundeni.wordpress.com

– realizator al emisiunii „Convorbiri duhovnicesti” la „Muscel Tv”, in aproape fiecare miercuri seara, de la 19:00 (www.musceltv.ro)

Reclame

48 comentarii Add your own

 • 1. dumitrescu constanta  |  august 26, 2008 la 7:32 am

  Multumesc pentru promovare dar acum am observat.. „harta online a manastirilor” este a unui tanar sibian extrem de talentat- Ion Badita – iar adresa l-a care se afla este „http://www.e-mistic.org/products/mm/index.ecode”. Nu ma bucur peste sufletul unui om care a muncit gratis pentru Romania.

  Răspunde
 • 2. Natalia Corlean  |  septembrie 11, 2008 la 12:02 pm

  Sarut mana, parinte! Din ce vad aici pe blog se pare ca am fost colegi de facultate, doar ca eu am terminat in 2001, iar sotul meu in 2000. Mi se pare ca zaresc si un chip tot mai clar in spatele numelui Ciprian Dragomir, nu sunt insa chiar sigura. Ma bucur oricum sa va regasesc, ca si pe cei catre care am gasit aici linkuri.

  Răspunde
 • 3. Diana Serena Moise  |  noiembrie 27, 2008 la 6:37 pm

  Ma bucur nespus de mult ca de aici din Canada ,lumea imi pare atat de mica,si ma simt atat de aproape de acasa si de prieteni.Ma bucur sa aflu ca la C-lung s-a deschis si o cafenea religioasa si de asemenea ma bucur sa aflu ca ai fost hirotonit si ca aveti un baiatel minunat!!! Felicitari
  Am lasat si un mesaj pe site-ul ascor-ului,sper de acum sa primim vesti de la voi mereu si sa aflam ce se intampla prin C-lung!
  Doamne ajuta!

  Răspunde
 • 4. mihai  |  mai 5, 2009 la 12:03 pm

  Hristos a inviat!
  Parinte Ciprian,am descoperit intamplator blogul sfintiei tale si m-a bucurat continutul;pentru ca am vazut ca exista atitudine in privinta apelului parintelui Iustin Parvu vreau sa aflu daca e posibil ceva despre existenta in campulung a vreunei persoane care strange semnaturi pentru referendumul care se propune in privinta actelor cu cip biometric;pot fi contactat pe mail la mihai.lazaroiu@yahoo.com;cu multumiri,mihai

  Răspunde
  • 5. pr. ciprian  |  mai 6, 2009 la 2:35 pm

   o sa incep sa strang chiar eu la bisericuta Fundeni; am asteptat noul tabel, ca primul nu avea CNP si nu era valabil

   Răspunde
 • 6. popa costica  |  august 20, 2009 la 10:52 am

  ba, pupincuristule, vorbeste si despre banii pe care cer episcopii la hirotonie

  Răspunde
  • 7. pr. ciprian  |  august 28, 2009 la 4:52 am

   Daca ar fi sa vorbesc despre asta ar f cam greu: doar din auzite nu poti sa afirmi ceva hotarat! Mie nu mi s-au cerut si nici nu am oferit!

   Răspunde
 • 8. Fusaru Mircea  |  noiembrie 26, 2009 la 1:20 pm

  Parinte, nu stiu unde ai fost pana acum, dar te-am gasit si nu te mai scap! Acum am avut 15 min. ragaz sa rasfoiesc blogul, tare vreau sa ma abonez la noutati si nu ma prea pricep. Se poate? Te rog sa ma ai in vedere si cu rugamintea in legatura cu „Sotir”. Iarta-ma ca am abandonat pronumele de politete, dar te simt prea pe inima mea ca sa mai pun bariere.

  Răspunde
  • 9. pr. ciprian  |  noiembrie 26, 2009 la 8:56 pm

   Parinte drag, sa fiti binecuvantat!
   Cei ce dinaintea actualilor patroni, au renuntat in primul rand pentru ca aparuse o taxa de 1600 de ron trimestrial indiferent de profit, la care, pe lannga toate celelalte taxe, era imposibil de achitat.
   Acum am inteles ca daca se face o vanzare minima de 100 ron pe zi, ar fi ok. Nu stiu ce sa zic. Este super rentabila pe o asociatie a parohiei, ca sa intre la neimpozitare ca si colportajul si de preferat intr-un sediu fara chirie de achitat: ori al Bisericii, ori al unui patron supercredincios, ori in cesiune gratis pe multi ani de la primarie.
   Asta pentru ca nu poti miza pe o vanzare mare, atata vreme cat cumparatorii sunt cam aceeiasi. Daca ar fi diferiti aproape zilnic, da, ar merge bine, dar asa, cate carti sa ia acelasi om pe luna, mai ales pe criza asta?
   Un e-mail este: office@artcontur.ro Noi patroni sunt arhitecti, dl Adrian si dna Anca Mihaela Cosa.

   Răspunde
 • 10. CNP  |  decembrie 13, 2009 la 10:38 pm

  Colegiul National Pedagogic „Carol I” – titulatura ministeriala

  Răspunde
 • 11. mihai  |  decembrie 28, 2009 la 8:40 pm

  Parinte Ciprian,am mai avut ocazia sa conversam putin dar pentru scurtime as vrea sa te intreb direct daca romano-catolicii pot fi considerati Biserica!sau sunt numai un guvern cu nume clericalist cum ii numeste Parintele Arsenie de la Techirghiol…cer cateva argumente pro sau contra pentru ca Parintele nostru duhovnic a spus in biserica la predica,ca noi si romano-catolicii purtam numele de Biserica…in inima mea e ceva confuzie si am decis sa mai intreb si pe altii…daca ai timp fiindca stiu ca iti vezi blog-ul,raspunde-mi;Sarbatoarea Nasterii lui Hristos sa va fie cu folos!

  Răspunde
  • 12. pr. ciprian  |  ianuarie 4, 2010 la 9:00 pm

   In discutiile tot mai ecumeniste se foloseste exprimarea de „Biserici surori”, dar ea ar fi valabila doar daca sunt de acceptat doua adevaruri despre Dumnezeu. Pentru ca nu este decat un singur Dumnezeu, nu poate fi buna decat o singura Biserica. Noi sustinem ca este cea ortodoxa pentru ca ea a tinut si mai tine inca in mare parte interpretarea curata a invataturii Domnului nostru Iisus Hristos. Explicarea aceasta a fost facuta de Sfintii Parinti (adica de diaconii, preotii si episcopii sfinti), incepand de la ucenicii Sfintilor Apostoli si pana la Parintii Staniloaie, Cleopa, Arsenie Boca, Teofil Paraian etc. Ce ii desparte pe catolici de noi: „cele patru puncte florentine”, adica: 1. faptul ca ei sustin ca papa nu e numai patriarhul Italiei, ci loctiitorul Mantuitorului pe pamant si descendent direct al Sfantului Petru, idei fara baza biblica; 1.2. mai mult, ca noi toti trebuie sa ne supunem papei, ca fiind singurul cap pamantesc al Bisericii, lasat de Hristos, desi uita ei ca Domnul a zis apostolilor, ca cine doreste sa fie primul intre ei, sa le fie tuturor sluga; 2. faptul ca se impartasesc doar cu ostie, paine nedospita, pe principiul ca la Cina cea de Taina, Mantuitorul a serbat Pastile evreiesc, in care se servea paine nedospita, miel si ierburi amare; dar Domnul nu a serbat Pastile atunci, ci o masa de adio, o masa festiva, cu paine normala, dospita; de aceea noi ne impartasim cu prescura dospita si vin; 3. faptul ca ei considera ca Maica Domnului s-a nascut fara de pacat; daca era asa, atunci Domnul Hristos nu ar mai fi fost singurul fara de pacat, cum e si normal; Maica Domnului a fost curatata de pacatul stramosesc si de cele pe care (foarte, foarte putine cu siguranta) le-a mai facut pana la 15 ani, in momentul Bunei Vestiri, respectiv la zamislirea Domnului de la Duhul Sfant in dansa; 4. cea mai cea este ca Duhul Sfant purcede (adica, iese, izvoraste) nu numai de la Tatal, ci si de la Fiul; s-ar afla astfel 2 puncte centrale in Sfanta Treime, in loc de unul, ceea ce n-ar fi normal; chiar daca Fiul il trimite pe Duhul peste Sfintii Apostoli, in trimite de la Tatal, nu de la El.
   Sper ca am reusit sa va lamuresc un pic. Va doresc si eu un an plin de bunecuvantarea lui Dumnezeu!

   Răspunde
 • 13. george  |  ianuarie 9, 2010 la 4:54 pm

  frumos blog….felicitari…Doamne ajuta!

  Răspunde
  • 14. pr. ciprian  |  ianuarie 9, 2010 la 8:22 pm

   Slava lui Dumnezeu! Fac si eu ce pot! Multumesc!

   Răspunde
 • 15. mihai  |  ianuarie 9, 2010 la 5:10 pm

  Parinte,multumesc pentru raspunsul in problema cu romano-catolicii,este edificator pentru mine ca insuti sustineti cel putin indoiala fata de interpretarile ecumeniste filo-catolice,fapt la care subscriu,desi sunt inca in cautarea de argumente data fiind motivata ingrijorare a noastra a ortodocsilor si pentru mantuirea noastra si pentru a lor…cred ca nu este intamplator ca Sf.Sinod a declarat anul 2010,anul Crezului Ortodox!iata piatra de incercare pentru disputa aceasta cu pseudo-biserici si culte pe care statul romanesc le gireaza prin legi,declarandu-se neutru!? fata de orice religie,dar si cu extrema permisivitate a ortodoxiei care vai,prea putin combate astazi ratacirea(eufemistic spus)…fac si eu cu putina-mi cunostinta diferenta intre nevoia de dialog ca pogoramant al ortodocsilor pentru indreptare si cedarea prin toleranta nemeritata in fata presiunilor institutionale care numai unitate in Adevar nu au adus…ar fi multe de spus dar nu vreau sa abuzez de timpul Sfintiei tale,mai ales ca noi generatia-internet ne dramuim timpul online pentru cat mai mult surfing in cat mai scurt timp…eu nu prea inteleg ce e cu ecumenismul acesta,cu consiliul mondial al bisericilor,dar ma mahnesc adeseori…multumiri,mihai,Doamne ajuta!

  Răspunde
  • 16. pr. ciprian  |  ianuarie 9, 2010 la 8:26 pm

   Ma bucur ca ti-am fost de folos un pic. Cu drag oricand mai doresti lamuriri, dupa cat ma va lumina Dumnezeu si am invatat si cred, o sa raspund. Doar ca nu pot mereu imediat, caci consult doar saptamanal internetul.

   Răspunde
 • 17. elena  |  februarie 4, 2010 la 9:35 pm

  daca sunteti „crestin ortodox” ce legatura are in site „Fotografii pentru suflet”

  Răspunde
 • 18. elena  |  februarie 4, 2010 la 9:39 pm

  Fotografii pentru sufletele este un site web

  designed to encourage believers concepute pentru a încuraja credinciosi

  and to reach lost souls for Jesus Christ, şi să ajungă la sufletele pierdute pentru Isus Hristos,

  especially those who feel they have fallen în special cei care simt ca au scăzut

  too far from God’s grace to be saved. prea departe de harul lui Dumnezeu de a fi salvate.

  This ministry was started as a vehicle Acest minister a fost început ca un vehicul

  to help support the Fellowship Tract League, pentru a ajuta la sprijinirea Fellowship Tract League,

  which distributes tracts around the world, care distribuie broşuri în întreaga lume,

  sharing the gospel with others. partajarea evanghelia cu alţii.

  We see each visitor as a potential soul that we can reach, Vedem fiecare vizitator ca un suflet potenţială pe care putem ajunge,

  and God has done abundantly above all şi Dumnezeu a făcut din abundenţă mai presus de toate

  that we could have imagined pe care le-ar fi putut imagina

  in saving those who have been presented the gospel în salvarea celor care au fost prezentate evanghelia

  through Photos For Souls. prin intermediul fotografiilor pentru sufletele.

  We would appreciate your prayers Am aprecia rugăciunile voastre

  in asking God’s blessing on this ministry, în a cere binecuvântarea lui Dumnezeu pe acest minister,

  and to prepare the hearts of those who will visit our site, şi pentru a pregăti inimile celor care vor vizita site-ul nostru,

  so that their lives will be changed, , astfel încât vieţile lor vor fi schimbate,

  to bring them closer to Christ. pentru a le aduce mai aproape de Hristos.

  Please feel free to download or print any photograph Vă rugăm să nu ezitaţi să descărcaţi sau imprima orice fotografie

  for your personal use, church bulletins, cards, etc. pentru uz personal, buletine de biserica, carduri, etc

  or to add our link onto your website. sau pentru a adăuga link-ul nostru pe site-ul dumneavoastră.

  If you would like to invest into the Kingdom of Heaven Dacă doriţi să investească în Împărăţia Cerurilor

  even a dollar can be used to reach lost souls for Christ. chiar şi de un dolar poate fi folosit pentru a ajunge la sufletele pierdute pentru Hristos.

  One roll of paper costs $200.00 Una Roll din costurile de hârtie 200.00 dolari

  and will print 125,000 tracts, şi se va imprima 125000 tractului,

  but even one dollar donation will provide dar chiar şi o donaţie dolar va oferi

  enough paper to print 625 gospel tracts. de hârtie de ajuns pentru a imprima tracturile 625 Evangheliei.

  Imagine what your investment could do Imaginează-ţi ce investiţiei dvs. ar putea face

  to reach lost souls with the Gospel! pentru a ajunge la pierdut sufletele cu Evanghelia!

  If you would like to set up a tract rack at your church, Dacă doriţi să instituie un rack de tractul la biserica ta,

  or to donate to the Fellowship Tract League , sau pentru a dona la Tract Fellowship League,

  you can either donate on-line puteţi dona fie on-line

  or send a check to: sau trimite un cec la:

  Fellowship Tract League Fellowship Tract League

  PO Box 164 PO Box 164

  Lebanon, Ohio Liban, Ohio

  45036 45036

  Thank you for your support! Vă mulţumim pentru sprijin!

  Sitemap Sitemap 2 XML Sitemap URL List Harta site-ului Harta site-ului 2 XML Lista Sitemap URL-ul

  Răspunde
 • 19. elena  |  februarie 4, 2010 la 9:41 pm

  Cu iertare pentru nelamurire
  Sa stiti ca sunt vremuri grele si pentru noi cei mici
  Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne ajute sa nu ne pierdem credinta strabunilor nostri

  Răspunde
  • 20. pr. ciprian  |  februarie 6, 2010 la 4:55 pm

   Aveti perfecta dreptate, sunt vremuri grele pentru toti! Tocmai de accea trebuie sa le facem fata prim mai multa nevointa duvovniceasca! Cat despre linkul respectiv, recunosc ca nu am citit intructiunile mai intai, ci le-am pus, doar pentru ca mi-au placut. o sa reflectez mai bine. Multumesc!

   Răspunde
 • 21. Lucian  |  mai 24, 2010 la 10:13 am

  Doamne ajuta

  Parinte as vrea sa va cer sfatul intr-o problema delicata, de suflet. Se poate sa va trimit in scris problema mea la o adresa privata ?

  Va multumesc

  Răspunde
  • 22. pr. ciprian  |  iunie 2, 2010 la 11:21 am

   cum sa nu! iti raspund cu drad!

   Răspunde
 • 23. Eduard Vaduva  |  august 3, 2010 la 6:16 pm

  Sarut mana, parinte profesor! Imi vibreaza sufletul de bucurie pentru ca v-am regasit prin intermediul internetului datorita prodigioasei dvs activitati pastoral-misionare. Va multumesc ca v-am avut didact iscusit si sfesnic luminos in formarea si zidirea mea spirituala. De asemenea va rog sa ne iertati ca nu am stiut sa apreciem la adevarata valoare margaritarele pe care dvs cu atata asiduitate incercati sa le revarsati asupra noastra, nevolnicii dvs ucenici. Ma rog la Dumnezeu sa intareasca oaza spirituala pe care dvs o ziditi pe „aceste plaiuri mioritice de balada”. Doamne ajuta!

  Răspunde
  • 24. pr. ciprian  |  august 7, 2010 la 5:42 pm

   Si eu ma bucur de momentele petrecute impreuna, din pacate prea putine. Da, am vrut sa va arat ca sa poate si sa fi un crestin bun, desi stiu ca sunt mai pacatos decat toti. Sper ca ceva din ceea ce v-am spus si v-am dovedit cu viata mea sa va ajute acum si in viitot. Atunci ma durea indiferenta si chiar infruntarea unora, dar m-am alinat doar cu acest gand: ca ceea ce am sadit, odata va si rodi. Sa fi binecuvantat de Dumnezeu si sa nu ne uiti nici pe noi, micii dascali, in rugaciunile tale, caci nici noi nu va uitam!

   Răspunde
 • 25. dorin  |  noiembrie 23, 2010 la 12:59 pm

  Sarut mina parinte CIPRIAN,sunt muscelean stabilit in aceste vremuri in Tg Mures.Doresc sa va felicit ptr initiativa de a dialoga si prin acest mod cu binecredinciosii ortodocsi si va doresc putere de munca sanatate si spor de la dumnezeu in cea ce faceti.

  Răspunde
  • 26. pr. ciprian  |  noiembrie 30, 2010 la 5:04 pm

   Sa fiti binecuvantant si sa va rugati si pentru noi! Va imbratisam cu drag!

   Răspunde
 • 27. Laurentiu  |  noiembrie 27, 2010 la 3:28 pm

  Multe haruri si binecuvantare de la Domnul in munca de pastorire!

  Răspunde
  • 28. pr. ciprian  |  noiembrie 30, 2010 la 5:05 pm

   Alese ganduri bune si imbratisam in Domnul care ne iubeste!

   Răspunde
 • 29. GOTA IOAN  |  decembrie 1, 2010 la 11:01 am

  Sunt o persoana cu handicap grav cu ambele picioare amputate de deasupra genunchilor si apelez la bunavointa dvs sa ma ajutati cu orice fel de carte bisericeasca incepand cu SF. BIBLIE si terminand cu un album de poze despre manastire.In speranta ca intradevar ajutati pe cei suferinzi eu va multumesc anticipat si astept sa fiu contactat la adresa de mai jos:Nume GOTA-T-IOAN TEODOR,Localitatea ALBA IULIA,Strada STRUNGA,Nr 21,Judet ALBA,Tf 0747835714
  DOAMNE AJUTA

  Răspunde
 • 30. dorin  |  decembrie 26, 2010 la 2:33 pm

  sarbatori binecuvintate,mila lui DUMNEZEU peste noi toti,parinte ciprian.Sunt sigur ca stiti in Ardeal ce importante sunt sarbatorile pentru credinciosul ortodox ,cu regret o spun ca la noi in ,,regat,,tot ce a fost pur ,romanesc,traditii,port,respect reciproc,sant vazute ca ,,lucruri vechi si neinteresante sau mai nou,,expirate.am fost saptamina trecuta la festivalul obiceiurilor si traditiilor muresene si fara sa par afi un fals va spun ca am lacrimat……si de bucurie ptr ca am vazut zona de munte cat de pura a ramas,cum au venit de la cel mai mic care abia tragea de traistuta pina la venerabili de 80-90 de ani,dar si de dezamagire ptr ca o zona ca a noastra care a fost ,,perla ,,MUNTENIEI,NEINTRECUTA IN PORT SI TRADITII MILENARE A RAMAS DOAR IN IMAGINI PE INTERNET.TRIST….aS DORI SA MA IERTATI PTR IESIREA ACEASTA DAR AM O MARE DEZAMAGIRE IN SUFLET.Cu speranta ca micul comentariu nu a produs doar reflexie ,va doresc sa continuati munca de ,,pastor,,ptr ca oile sa ramina aproape de DUMNEZUEU,IN CARE NE ESTE SPERANTA

  Răspunde
 • 31. Un Om  |  martie 1, 2011 la 7:41 pm

  Prea Cucernice Parinte ,am citit cu mare atentie blogul dumneavoastra si ma bucur sa vad si oameni cu har si dar….Am si eu o rugaminte si o intrebare daca pute-ti sa imi furnizati aceasta informatie.Cu ani in urma la un mare impas in viata mea (2002) si am ajuns la Manastirea Robaia ,o manastire foarte frumoasa ,am stat in Sfanta Manastire 2 zile in care am ajutat putin si pe cate-va maici pe care le cunoscusem in manastirea Slanic ,dar nu asta doresc sa va povestesc ci doresc sa va intreb daca in aceasta manastire mai exista preot Ieromonarhul Ilie ,un preot tacut si bland ,ma ajutat cu sfaturi si ma indrumat atat cat a putut si sfintia sa,eu vreau sa va intreb ,mai exista acest parinte aici ?Cu deosebit respect un roman

  Răspunde
  • 32. pr. ciprian  |  martie 21, 2011 la 9:25 am

   Nu mai este. Din cate stiu, parintele Ilie, ce venise acolo de la Slanic este acum la paraclisul episcopiei, unde sunt sfintele moaste ale sfintei Filoteea. Acum preot la maici este parintele Vichentie, fostul staret de la negru Voda din Campulung. Inainte lor a fost un parinte batran, Ioanichie parca sau tot Ilie, ce a murit de cativa ani. O sa ma interesez cand ajung acolo si o sa va scriu, dar undeva de Pasti. Cu bucurie, pr. ciprian

   Răspunde
 • 33. Ivanusca Liviu Florin  |  martie 29, 2011 la 11:35 am

  Ma bucur sa auzim de bine. Salutari, prea cucernie parinte, de la colegul dumneavoastra din Nou Roman, jud Sibiu.

  Răspunde
  • 34. pr. ciprian  |  mai 11, 2011 la 8:38 am

   Cu multa bucurie, parinte, te imbratisez si eu.

   Răspunde
 • 35. Mircea  |  decembrie 18, 2011 la 2:02 pm

  Oameni buni, haideti sa ajutam si de data aceasta, sa ajutam ca bucuria si caldura inimilor noastre sa incalzeasca si bucure sufletele copiilor pe care parintele Valentin Stefan ii pastoreste la aşezământul social „Sfinţii Mihail şi Gavril” din com. Slobozia, judeţul Giurgiu.
  Zilele acestea incendiul care a distrus cateva constructii (bucataria si sala de mese) din cadrul asezamantului pentru copii orfani din Valea Screzii a fost intens mediatizat, iar oamenii (inclusiv armata) au sarit cu totii sa-i ajute pe copii de acolo, adunati si pastoriti de parintele Nicolae Tanase. Am fost acolo ieri (17.12.2011) si, fara sa exagerez , va spun ca era o avalansa de ajutoare din toate partile, din toata tara si chiar din afara tarii. Tiruri cu lemne si materiale de constructii, camionete/dubite si zeci de masini pline cu alimente si haine. Efectiv cei de acolo erau coplesiti de atatea ajutoare, organizatoric nu faceau fata la un asemenea aflux de oameni si ajutoare.
  In acele momente mi-am amintit de parintele Valentin Stefan si cei 32 de copii pe care ii ingrijeste singur cu sotia sa si ajutorul catorva mame din cadrul asezamantului, care se straduiesc sa ofere o viata si un viitor mai bun copiilor fara familie, care acum trebuie sa se pregateasca de iarna (a fost blanda pana acum,dar este abia la inceput).
  Am indraznit si am intrebat pe mai multi dintre cei ce aduceau ajutoare copiilor din Valea Screzii daca cunosc ca, in judetul Giurgiu, parintele Valentin Stefan se straduie singur cu sotia sa ingrijeasca 32 de copii orfani sau abandonati si ca acestia se confrunta cu lipsuri si greutati, ca cei de acolo au si ei nevoie de ajutorul nostru, ba poate chiar mai mult decat cei de la Valea Plopului si Valea Screzii.
  Nici unul dintre acestia nu stiau de munca si asezamantul parintelui Valentin Stefan. Unii dintre ei au marturisit ca daca ar fi stiut ar fi daruit macar o parte din ajutorul adus acolo parintelui Valentin.
  Munca si dificultatile pe care le intampina parintele Valentin Stefan sunt cunoscute de putini oameni fiindca povestea si munca sa nu sunt mediatizate suficient, nu apar pe canale mass-media mai vizibile si nu exista un sprijin constant in acest sens din partea celor il cunosc si il mai ajuta din cand in cand.
  In acele momente am hotarat ca, impreuna cu cei dragi, sa incercam sa strangem cateva cadouri pentru copii pe care parintele Valentin ii ingrijeste.
  Zis si facut , insa mi-am dat seama cat de nesemnificativ este ajutorul pe care intentionez eu sa-l fac si ca aproape ca nu se merita sa bat drumul pana acolo cu doua sacose pline. Intristat, eram pe punctul de a renunta, cand un gand mi-a dat curaj. Mi-am amintit ca exista oameni inimosi care il cunosc pe parintele Valentin si care nu o data s-au mobilizat pentru a-i da o mana de ajutor .
  Fratilor, haideti sa ne unim inca o data, ca unde-i unul nu-i mare putere, insa cand ne unim mai multi puterea sporeste si multe lucruri bune si bucurii putem aduce semenilor mai necajiti.
  Mai avem o saptamana pana la Craciun, inca avem timp sa strangem jucarii, hainute, alimente, bani, dupa puterile fiecaruia, si sa daruim, impreuna din inima copiilor pe care parintele Valentin Stefan ii ingrijeste si ocroteste la aşezământul social „Sfinţii Mihail şi Gavril”.
  Am vorbit cu parintele Valentin pe 17.12.2011 seara si mi-a spus ca in momentul de fata cea mai mare nevoie sunt lemnele de foc si alimentele, dupa care materialele de constructii.
  Datele de contact ale parintelui Valentin
  Telefon Părintele Valentin: 0720 906 635, 0762 656 077
  Asociatia Pro Vita „Sfântul Brâncoveanu” Filiala Giurgiu
  CUI (Cod unic de înregistrare): 23247302

  Conturi deschise la BCR – Giurgiu
  RON: RO39 RNCB 0145 0983 4964 0001
  EURO: RO12RNCB0145098349640002
  Datele mele de contact, in cazul vreti sa ne unim fortele si sa mergem impreuna pe 24.12.2011 la parintele Valentin sunt: Mircea, telefon 0770.960.043 (RDS).

  P.S. https://dragocip.wordpress.com/2008/10/01/un-alt-parinte-nicolae-tanase/

  Răspunde
 • 36. rotaru catalin  |  ianuarie 22, 2012 la 9:00 pm

  sarut mana parinte ma bucur enorm sa te redescopar si in lumea virtuala. mai sa nu te mai cunosc, arati ca un muschetar, dar care slujeste lui Hristos. a trebuie sa ma prezint, caci asa se cuvine sa vorbim in cunostinta….. catalin rotaru.
  mi-a placut mult pritvorul tau virtual. a fost o revelatie…
  parinte roagate si pentru noi pacatosii…..

  Răspunde
  • 37. pr. ciprian  |  ianuarie 24, 2012 la 6:18 pm

   abia astept si eu, parinte drag, revederea de la anu. va imbratisam cu drag din muscel

   Răspunde
 • 38. Bucea Valentin  |  iulie 11, 2012 la 9:03 am

  Parinte un numar de telefon va rog frumos.
  Valentin Bucea cu drag si mare respect

  Răspunde
 • 39. bianca maria  |  ianuarie 3, 2013 la 3:31 pm

  parinte biserica e foarte frumoasa nu treabuie sa-i mai adaugati nimic e minunata

  Răspunde
 • 40. bianca maria  |  ianuarie 4, 2013 la 4:33 pm

  Sarumana parinte as frea sa-mi raspundeti la o intrebare numai daca stiti de ce femeile musulmance nu au voie in biserica.

  Răspunde
 • 41. bianca maria  |  ianuarie 4, 2013 la 6:32 pm

  am gresit se zice musulmane

  Răspunde
 • 42. bianca maria  |  ianuarie 17, 2013 la 1:20 pm

  Sarumana parinte sunt bianca.am si eu o intrebare.
  Daca nu reusesti sa te spovedesti intr-un post ce face?

  Răspunde
 • 43. bianca maria  |  ianuarie 17, 2013 la 1:21 pm

  am gresit trebuia sa scriu ce faci

  Răspunde
 • 44. pr. ciprian  |  ianuarie 17, 2013 la 8:44 pm

  Te poti spovedi imediat dupa, fie si praznicul Invierii saul oricare altul. Problema e ca daca nu ne spovedim regulat, adica aproximativ la o luna, ni se aduna in inima si in minte multe pacate si ne disctrug lent, dar sigur viata. Si tu Bianca, desi esti fata destul de cuminte si credincioasa, iubitoare de biserica, e bine sa te spovedesti deja inainte de fiecare impartasanie, pt ca esti totusi mare.

  Răspunde
  • 45. bianca  |  aprilie 16, 2013 la 4:59 pm

   Sarumana .Va multumesc de sfat m-am spovedit ptr.prima dta la 12 ani va multumesc inca odata pentru sfat .Sarumana si sa ne revedem cu bine la vara/

   Răspunde
 • 46. radu petrescu  |  iulie 11, 2013 la 5:20 pm

  Prea Cuvioase Parinte Dragomir,

  Prezenta Cuviosiei Voastre la comemorarea in 2011 celor doi buni prieteni cu martiraj in inchisorile comuniste, preotii musceleni Nicolae Manescu si Gheorghe I. Cotenescu, a avut si are in continuare urmari.
  Dupa lupte „seculare” care au durat doi ani, consilierii locali au binevoit sa aprobe in 2013 acordarea post-mortem a cetateniei de onoare preotului Gheorghe I. Cotenescu.
  Informatia de pe plan local a fost preluata si in editia nationala a cotidianului Lumina, organul oficial al Patriarhiei Romane (PC Parinte Nicolae Dascalu).
  http://www.ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/preotul-gheorghe-cotenescu-cetatean-de-onoare-post-mortem-al-orasului
  Imi doresc mult sa fiti de fata la acordarea diplomelor tuturor celor 7 nominalizati si aprobati. Probabil ca veti fi rugat ulterior de redactia Lumina sa le transmiteti o corespondenta.

  Multumesc din suflet pentru gandurile si faptele Dvs. bune.

  Cu smerenie sincera,
  Radu Petrescu (pseudonim literar pentru Ion-Gheorghe Petrescu)
  11.07.2013

  Răspunde
 • 47. bianca maria  |  iulie 27, 2013 la 8:00 pm

  .Sarumana parinte am o prirtena jumatate romanca jumatate turcoaica si nu crede in Dumnezeul nostru dar nici in al lor.Vreau un sfat care s-o ajute sa creada in Dumnezeul nostru.Sarumana

  Răspunde
 • 48. Dialog cu Mine Insumi  |  mai 1, 2014 la 8:13 am

  […] contact […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d blogeri au apreciat asta: